Academies
 
Voetbalacademie
 
Beleid

Specifieke 'missie en visie' op basis van brainstorm met ex-profspelers op 23/04/2018 te Retie. 

We bundelen met grote fierheid alle krachten vanuit de Kempense voetbalverenigingen om alle jeugdspelers op te leiden op lokaal, regionaal of landelijk niveau in een sterke eigentijdse sportvereniging. Onder de noemer van ‘Kempense Voetbalacademie’ versterken we elkaar. We maken een actieve voetbalregio mede onder impuls van de gemeente Kasterlee, Dessel, Retie, Geel, Mol, Balen, Meerhout en Laakdal.  


Vanuit onze Kempense identiteit creëren we samen met experts en sterke partners met passie een nieuwe dimensie voor een attractief en efficiënt jeugdvoetbal.

Als basis komt per cluster twee keer per jaar een afvaardiging van de betrokken voetbalclubs (voorzitter jeugdbestuur en TVJO) en de lokale overheid (schepen voor sport en deskundige sport) bij elkaar om de afgelopen periode te evalueren en de komende periode voor te bereiden. De planning op middellange en lange termijn staat geagendeerd. 

De coördinator van het Jeugdsportnet Zuiderkempen, afdeling Kempense Voetbalacademie, bereidt het overleg voor en maakt het verslag.  

  

De Kempense Voetbalacademie is een verankerd regionaal netwerk in de Antwerpse Kempen.
Zij is een aanspreekpunt en solide partner om overkoepelende doelstellingen sneller te bereiken. 

De Kempense Voetbalacademie is een sterk samenwerkingsverband van 22 clubs met jeugdwerking, 8 gemeenten en 5 partners. 

Om een kwaliteitsvol beleid te voeren laten we ons adviseren door experten en kennispartners. 

© 2020, website powered by Twizzit.com