Academies
 
Korfbalacademie
 
Acties

Onder leiding van Kempens ex-topref Dirk Van Heertum start de Kempense Korfbalacademie in 2019 het Kempens Scheidsrechter Project. Korfbalfans die willen starten of doorgroeien als ref krijgen de nodige steun, want zonder refs kunnen geen officiële wedstrijden worden gespeeld.   

Kinderen en jongeren die graag korfbalcompetitie spelen kunnen lid worden van een lokale korfbalclub. Tijdens wekelijkse trainingen en wedstrijden worden de basistechnieken en -tactieken aangeleerd onder leiding van gemotiveerde trainers. Clubs in Kasterlee, Retie, Geel, Turnhout, Vorselaar, Rijkevorsel, Vorselaar en Loenhout hebben een breed aanbod.

Sinds het seizoen 2017-2018 willen we tijdens wedstrijden minimum 20% meer scoren. Alle Kempense teams van U12 tot en met U19 nemen deel. 

Bekwame trainers leiden spelers op tijdens de wekelijkse trainingen en wedstrijden. Permanente versterking van trainers is een must.  

Sinds 2016-2017 zijn de wekelijkse wedstrijdjes, 4 tegen 4 in 1 vak met 2 korven, tijdens het weekend dicht bij huis zijn een schot in de roos. Spelers U8 en U10 spelen graag echte matchkes. 

Clubs maken onderling afspraken betreffende data en locaties. Aangepaste wedstrijdformules en spelregels zorgen voor de nodige efficiëntie. Sandra De Prins is coördinator.   

Sinds 2018-2019 werken korfbalclubs uit de Nederlandse en Belgische Kempen samen om het niveau van de jeudopleiding te versterken. 

Om de kosten van de aankoop van korfbalmaterialen te drukken organiseren we een samenaankoop.

1 keer per jaar zetten we de samenwerking in de kijker ... met korfbal natuurlijk. Bijzondere ontmoetingen vinden plaats en creëren een aangename dynamiek.  

Tijdens de vakanties hebben kinderen en jongeren heel wat tijd om te korfballen en plezier te maken. Clubs slaan de handen in elkaar om een gezamenlijk aanbod te creëren.

Een sterk lichaam is de basis om op een blessurevrije manier je korfbaltechnieken op lange termijn te ontwikkelen. 

Kinderen spelen veel en gevarieerd. Jongeren hebben vaak veel baat bij core stability.

© 2020, website powered by Twizzit.com