Academies
 
Korfbalacademie
 
Acties

Korfbal@school heeft de bedoeling om korfbal meer zichtbaar te maken. 

Kempense korfbalclubs, scholen, de KBKB, lokale overheden en andere partners slaan de handen in elkaar om korfbal permanent te verankeren in het Kempense schoolleven in de lagere scholen. Korfbal als ideale schoolsport is het uitgangspunt. Onze wens is om meer kinderen in onze clubs te mogen verwelkomen. 

Elke korfballer in de club wordt begeleid door een zelfreflecterende tevreden trainer/coach/begeleider permanent in begeleiding.

Multimovekinderen versterken hun 12 fundamentele bewegingsvaardigheden tijdens de wekelijkse multimovelesjes. Elke keer weer gaan ze moe en tevreden naar huis. 

Clubs bestaan voor en door vrijwilligers. Samen de schouders onder het clubleven zetten is noodzakelijk maar vooral ook heel boeiend : iedereen kan zijn steentje bijdragen. Geven in evenwicht met nemen is een bron van geluk. 

Onder leiding van Kempens ex-topref Dirk Van Heertum start de Kempense Korfbalacademie in 2019 het Kempens Scheidsrechter Project. Korfbalfans die willen starten of doorgroeien als ref krijgen de nodige steun.

Elke jeugdwedstrijd wordt gefloten door een zelfreflecterende en tevreden KSP - ref permanent in begeleiding.

Sinds het seizoen 2017-2018 willen we tijdens wedstrijden minimum 20% meer scoren. Alle Kempense teams van U12 tot en met U19 nemen deel. 

Kinderen beleven plezier tijdens K4 - wedstrijdjes. 

Sinds 2016-2017 zijn de wekelijkse wedstrijdjes, 4 tegen 4 in 1 vak met 2 korven, tijdens het weekend dicht bij huis zijn een schot in de roos. Spelers U8 en U10 spelen graag echte matchkes. 

Clubs maken onderling afspraken betreffende data en locaties. Aangepaste wedstrijdformules en spelregels zorgen voor de nodige efficiëntie. Sandra De Prins is coördinator.   

Sinds 2018-2019 werken korfbalclubs uit de Nederlandse en Belgische Kempen samen om het niveau van de jeudopleiding te versterken. 

1 keer per jaar zetten we de samenwerking in de kijker ... met korfbal natuurlijk. Bijzondere ontmoetingen vinden plaats en creëren een aangename dynamiek.  

Tijdens de vakanties hebben kinderen en jongeren heel wat tijd om te korfballen en plezier te maken. Clubs slaan de handen in elkaar om een gezamenlijk aanbod te creëren.

© 2020, website powered by Twizzit.com