Academies
 
Beweegacademie
 
Acties

Een open en sociale sportclub zet haar deuren op een laagdrempelige manier open. Zo is het mogelijk om de sportaccommodaties buiten trainings- en wedstrijdmomenten ter beschikking te stellen, ook van niet-leden, en met bijzondere aandacht voor mensen in kansarme situaties.  

Open sportparken zijn laagdrempelig toegankelijk voor jong en oud. Ze zijn een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap en mogelijks een toegangspoort naar de open sociale sportclubs die behoren tot open sportparken. 
Het is mogelijk om de Panathlonverklaring betreffende de rechten van het kind in sport als basiswaarden te kiezen voor open sportparken.Zo kan de Panathlonvlag boven het sportpark wapperen.  

Jeugdsportnet Zuiderkempen bereidt op vraag duurzame projecten mee voor. Het accent ligt op de participatie van jongeren.  

In Kasterlee, Dessel, Retie, Geel, Mol, Balen, Meerhout en Laakdal  zijn er heel wat mogelijkheden voor gezinnen met jonge kinderen om actief te bewegen en te spelen in de openbare ruimte.

Jeugdsportnet Zuiderkempen ondersteunt inhoudelijk bij de voorbereidingen van projecten.  

Kinderen tot 12 jaar bewegen graag veel en veelzijdig. 
Een kort hindernisparcourtje afleggen tegen de tijd/tegen een tegenstander is fijn om te doen. 

Samen in een bepaalde tijd een challenge uitvoeren bevordert de teamgeest. 

Jeugdsportnet Zuiderkempen beschikt over een unieke superchrono met afdrukknoppen.  

Buiten spelen is gezond. Daarom stimuleert Jeugdsportnet Zuiderkempen clubs en ouders om kinderen zoveel mogelijk buiten te laten spelen. 

Jeugdsportnet Zuiderkempen kan fungeren als verbinder bij het opzetten van projecten met meerdere partners. 

Verantwoording buiten spelen met verwijziging naar wetenschappelijke artikelen.

Multimove is een stimuleringsactie van Sport Vlaanderen en biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is.

Het Pagadderpad in Dessel werd verrijkt volgens de principes van multimove door Jeugdsportnet Zuiderkempen (2014-2015) evenals het Hekselienpad te Retie. (2016-2017) 

Jeugdsportnet Zuiderkempen kan op vraag een inhoudelijk bijdrage aanreiken bij de voorbereidingen van duurzame multimove-initiatieven.

www.multimove.be 

Het Sport & Spelfestival is een event waarbij kinderen en ouders samen spelen en bewegen volgens de principes van multimove.
Kennismaken met het aanbod van lokale sportclubs op het fairplayplein is eveneens mogelijk. 

Het Sport & Spelfestival is ontwikkeld door Mens in beweging vzw en Jeugdsportnet Zuiderkempen. Het wordt georganiseerd door studenten sport- en cultuurmanagement van de hogeschool Thomas More en krijgt de steun van Sport Vlaanderen. 

Het Sport & Spelfestival kan o.a. georganiseerd worden als apotheose van een multimovejaar. 

www.sportenspelfestival.be 

Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen? Wat is een actief spel? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Ook in de buitenschoolse kinderopvang is het belangrijk dat kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang neerzitten.

Jeugdsportnet Zuiderkempen ondersteunt inhoudelijk bij de voorbereidingen om projecten duurzaam te implementeren. 

Jeugdsportnet Zuiderkempen stimuleert scholen om hun leerlingen aan te zetten om ook buiten de schooluren te bewegen, te spelen en te sporten. 'Brede scholen' leggen zo de verbinding met sportverenigingen.
Elke leerling ontvangt een persoonlijke sterrenkaart.  
Er is een prijs per school en voor de sportiefste klas/school.  

Wat zijn rustige, actieve en super-actieve spelen? En wanneer speel je welk spel het best? Wat is een gezonde voeding- en drankaanbod bij speelpleinwerkingen ?

Jeugdsportnet Zuiderkempen denk op jouw vraag mee. 

 

Jeugdsportnet Zuiderkempen stimuleert scholen om de beweegactie 'One Mile a Day' te implementeren.
'One Mile a Day' is bedoeld om de lange inactieve blokken op school te doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas.

De kinderen van de lagere school lopen of wandelen samen met hun leerkracht 1 mijl (1,6 km) in de frisse buitenlucht. Daarna wordt de klasactiviteit gewoon hervat. 

The Daily Mile | BE  

© 2020, website powered by Twizzit.com