Academies
 
Beweegacademie
 
Acties

Kinderen tot 12 jaar bewegen graag veel en veelzijdig. 
Een kort hindernisparcourtje afleggen tegen de tijd/tegen een tegenstander is fijn om te doen. 

Samen in een bepaalde tijd een challenge uitvoeren bevordert de teamgeest. 

Jeugdsportnet Zuiderkempen beschikt over een unieke superchrono met afdrukknoppen.  

Buiten spelen is gezond. Daarom stimuleert Jeugdsportnet Zuiderkempen clubs en ouders om kinderen zoveel mogelijk buiten te laten spelen. 

Verantwoording buiten spelen met verwijziging naar wetenschappelijke artikelen.

Het Sport & Spelfestival is een event waarbij kinderen en ouders samen spelen en bewegen volgens de principes van multimove.
Kennismaken met het aanbod van lokale sportclubs op het fairplayplein is eveneens mogelijk. 

Het Sport & Spelfestival is ontwikkeld door Mens in beweging vzw en Jeugdsportnet Zuiderkempen. Het wordt georganiseerd door studenten sport- en cultuurmanagement van de hogeschool Thomas More en krijgt de steun van Sport Vlaanderen. 

Het Sport & Spelfestival kan o.a. georganiseerd worden als apotheose van een multimovejaar. 

www.sportenspelfestival.be 

Jeugdsportnet Zuiderkempen stimuleert scholen om de beweegactie 'One Mile a Day' implementeren.
'One Mile a Day' is bedoeld om de lange inactieve blokken op school te doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas.

De kinderen van de lagere school lopen of wandelen samen met hun leerkracht 1 mijl (1,6 km) in de frisse buitenlucht. Daarna wordt de klasactiviteit gewoon hervat. 

Het project werd gelanceerd door Elaine Wyllie in Schotland en heeft aangetoond dat de kinderen na 'de mile' de lesactiviteiten met meer energie en concentratie hervatten.   

Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is.

Na schooltijd spelen kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar een extra uurtje op de speelplaats. Kinderen kiezen zelf hun spel.

In het voorjaar van 2016-2017 liep een proefproject op 2 scholen in de gemeente Kasterlee. We organiseren een 2de fase tijdens het schooljaar 2017-2018 in Kasterlee, Dessel en Retie.     

Tijdens de vakanties hebben kinderen veel vrije tijd. Sinds 2014-2015 is er vakantiesport tijdens de herfst - en kerstvakantie. Kinderen vanaf het 1ste leerjaar tot en met het 4de middelbaar sporten en spelen extra.   

Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen? Wat is een actief spel? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Ook in de buitenschoolse kinderopvang is het belangrijk dat kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang neerzitten.

In Kasterlee, Dessel en Retie besteden begeleiders in de kinderopvang extra aandacht aan actief spel en gezonde voeding en drank.

In Kasterlee, Dessel, Retie, Geel, Mol, Balen, Meerhout en Laakdal  zijn er heel wat mogelijkheden voor gezinnen met jonge kinderen om actief te bewegen en te spelen in de openbare ruimte.

Jeugdsportnet Zuiderkempen ondersteunt inhoudelijk bij de voorbereidingen van projecten.  

© 2020, website powered by Twizzit.com